Alles over voorzethorren of vaste horren

Ga naar overzicht Horren Fabriek 5

Voorzethorren

In dit artikel proberen we u uit te leggen welke mogelijkheden er zijn met de voorzethorren met vast of bewegend gaasdoek.

Voorzethorren zijn eigenlijk de oudste horren die er zijn. Vroeger werd er een een frame gemaakt van 4 latjes met daarop gaasdoek geniet of gespijkerd en dat heette een hor. Dat is eigenlijk de tegenwoordige voorzet- of vaste hor. 
Tegenwoordig hebben we mooie kleine slanke profielen in elke gewenste kleur met daarin verschillende soorten en kleuren gaas.

Welke profielen leveren wij:

18mm basis

Dit is het standaard profiel 18x12mm.

Standaard in Ral 9010, 9001, 7016 en technisch zilver.        
Vanaf 1400mm bij standaard gaas uitgevoerd met een tussenregel.

Deze hor kan als een vaste uitneembare hor geleverd worden met als sluiting handige hoge draainokken maar maar bijvoorbeeld ook met magneetband of scharnieren aan de lange of korte zijde al dan niet met een magneet als sluiting of een handige hoge draainok.

30mm deluxe

De naam zegt het al, een slank 30x10mm profiel welke perfect achter gordijnen, jaloezieën of lamellengordijnen past. Standaard afgewerkt met een zachte mohair borstel en vanaf 1800mm met standaard gaas uitgevoerd met een tussenregel. 
Ook deze hor kan als een vaste uitneembare hor geleverd worden met als sluiting handige hoge draainokken maar bijvoorbeeld ook met magneetband of scharnieren aan de lange of korte zijn al dan niet met een magneet als sluiting of een handige hoge draainok.

Standaard in Ral 9016, 9010, 9001, 7016, 5011, 6064, 6009 en 8022.

Vaste hor met beweegbare plissé  

Deze hor kunt u desgewenst op elke manier vast aan of in het kozijn plaatsen. Door zijn geringe diepte van slechts 17mm is deze alleskunner vrijwel overal te plaatsen.  Het geplisseerde doek is in grijs of zwart leverbaar en is altijd traploos te bedienen.

De uitvoeringen:

Enkel schuivend

Dubbel schuivend

Zwevende uitvoering

3 zijden frame

De schuifrichtingen zijn van links naar rechts v.v. of van boven naar beneden v.v. Handig als u bijvoorbeeld de hor aan de buitenzijdé van het raam plaatst en de ramenwasser komt de ramen wassen. Of u wilt het dekbed luchten. Schuif eenvoudig de hor open, plaats het dekbed door de raamopening en schuif de hor weer op het dekbed. 


De montagemogelijkheden zijn:

  • Kunststof schroefhoeken. Hiermee monteert u de hor eenvoudig d.m.v. 4 schroeven in de hoeken. 
  • Magneet of dubbelzijdig tape. 
  • De uitvoering kan desgewenst ook met verstekhoeken uitgevoerd worden waarbij er eventueel optionele boorgaten in de geleiders gemaakt kunnen worden. Of in geval van magneetband of dubbelzijdig tape heeft u een mooi frame met hoeken in verstek.

De kleuren zijn: Ral 9010, 9010, 9001, 7016, 9005.

 

 

 

 

Chat met ons