Plisséhordeuren trekt terug bij gebruik! Draden strakker stellen.

Ga naar overzicht Horren Fabriek 6

Plisséhordeuren afstellen;

Op deze pagina leggen wij u uit hoe je eenvoudig een plissehordeur van Horrenfabriek.com af kunt stellen.
Stel u heeft een type Original of Sauve besteld en deze trekt iets terug bij het dichtdoen. (lees gebruiken)

Gevouwen gaas.

Het gaas is gevouwen (geplisseerd) en heeft lange tijd opgevouwen gezeten en is daardoor dus gevormd en geplet.  Het heeft de neiging om weer in de positie te gaan welke hij had voor dat hij moest werken.

Dus als je de plisséhordeur van Horrenfabriek.com open schuift dan wil het gaas weer opgevouwen zijn. Het wil weer terug in zijn originele vorm.
Geen probleem zou je zeggen maar het is vervelend als de deur dan telkens een stukje terugtrekt. Een manier om dit te voorkomen is wachten tot het gaas iets soepeler is.  Dat duurt een paar weken.
Sneller is het probleem op te lossen door de horizontale draden iets strakker te stellen.

Hoe doe ik dat?

Bij een type Original en Sauve met een smalle muurlijst dient u de schroeven die achter het gaas verstopt zitten aan de binnenzijde van deze muurlijst omhoog of naar beneden te bewegen.
Trek de deur iets open en kijk aan de binnenzijde van de plisséhordeur bij het profiel welke vast zit tegen de muur of het kozijn.

Dus het profiel wat niet beweegt en tegen de muur of kozijn geschroefd zit. Daar zitten schroeven welke in een langwerpige sleuf zitten.
Deze schuiven in deze sleuf. Aan deze schroeven zit het uiteinde van de horizontale draden.
Door de schroeven los te draaien en heen en weer te schuiven zullen de draden losser of strakker gaan staan. Draai de schroeven niet te los want dan valt het moertje aan de binnenzijde eruit.
Dan moet de deur uit elkaar. Hoe strakker de draden staan hoe zwaarder de plissehordeur schuift. Immers, de draden moeten een haakse bocht maken alvorens ze het gaas op spanning houden.  
Begin bij de bovenste draad/schroef te stellen en kijk of de deur nog steeds terugtrekt.  
Stel vervolgens de volgende schroef af, net zo lang tot de plissehordeur niet meer terugtrekt. 

Bij plisséhordeuren met een brede muurlijst zitten de schroeven achter de kunststof borstellijst die in het beweegbare gedeelte zit geklemd.
Neem een fittingschroevendraaier en wip hiermee de kunststof borstellijst uit het trekprofiel.
Bij het type Original zult u 3 of 4 witte geschakelde schroeven aan de bovenzijde zien en aan de onderzijde 3 geschakelde.  
Bij het type Sauve zitten de schroeven in 1 blok van 8 of 10 schroeven.  
Ook aan deze schroeven zitten de uiteinden van de horizontale draden.
Draai de schroeven los en stel de draden op spanning.

Stroever schuiven
 

Let wel op dat uw Plissehordeur in beginsel stroever gaat schuiven. Dit gaat echt wel weer soepel worden nadat de spanning van de draden door het gebruik verminderd.  Als het niet minder wordt dan kunt u na een paar weken de spanning weer iets verminderen omdat het gaas de plissehordeur niet meer terugtrekt. Het gaas is dan soepel geworden.

bij Horrenfabriek.com streven we er naar om de hordeur zo goed mogelijk af te leveren. Helaas gaat er soms wel eens iets mis  op deze manier proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn en uit te leggen hoe een plissehordeur goed af te stellen is.  

Natuurlijk kunt u contact opnemen met ons als u toch vragen heeft.

Bel of mail dan even naar 088-008 17 05 info@horrenfabriek.com

  

Chat met ons