Plisséhordeur staat schuin! Sluit niet goed.

Ga naar overzicht Horren Fabriek 5

Plisséhordeuren recht of schuin zetten.

Op deze pagina leggen wij u uit hoe je eenvoudig een plissehordeur van Horrenfabriek.com af kunt stellen.
Uw plissehordeur type Original of Sauve sluit niet helemaal goed bij het dicht doen (lees gebruiken) of uw kozijn staat iets schuin en u wilt dat de plissehordeur ook iets schuin sluit omdat hij dan parallel staat aan de kozijnstijl.

Plissehordeur schuin afgesteld.

Als je de plisséhordeur van Horrenfabriek.com open schuift dan kan het zijn dat de hor tussen het kozijn en de borstel kiert. Of bij dubbele plissehordeuren sluiten de borstels niet helemaal tegen elkaar zodat er onder of boven een kier zit.

Oplossing:
De stelschroef waarmee de plisséhordeur schuin of rechtgezet kan worden zit achter de borstellijst. De borstellijst zit voor in het beweegbare gedeelte geklemd.

Borstellijst demonteren

Neem een fittingschroevendraaier en wip hiermee de kunststof borstellijst uit het aluminium trekprofiel. Bij het type Original zit de stelschroef op de witte schakel. U herkent de schroef omdat er een draad omheen gedraaid zit die van boven naar beneden loopt. Draai de schroef iets los en geef een tik tegen de boven of onderzijde van de trek lijst. Hierdoor zal de treklijst bewegen. (schuiner of rechter) zet de treklijst in de juiste positie en draai de schroef weer vast.
Monteer de kunststof borstellijst en neem de hor in gebruik. 
Bij het type Sauve verwijderd u de borstellijst op dezelfde manier.

BELANGRIJK! 
Zet eerst de spanning van de bovenste of onderste 3 horizontale draden af.
Kijk hiervoor in dit artikel! Anders kunt u dit type plissehordeur niet schuin stellen. 
Achter de borstellijst vindt u een stalen band die bovenuit de plissehordeur komt.  Aan het eind ziet u dat de stalen band met een schroef vast zit.  Deze schroef zit in een sleufgat waardoor de schroef kan bewegen.
Draai de schroef iets los en beweeg de treklijst aan de bovenzijde heen en weer in de positie waarin hij moet staan. U kunt de treklijst op deze manier schuin of recht zetten.
Positioneer de treklijst en draai de schroef weer vast.  
Vergeet niet voor het terugplaatsen van de borstellijst niet de horizontale draden weer op spanning te zetten.

Natuurlijk kunt u contact opnemen met ons als u toch vragen heeft.

Bel of mail dan even naar 088-008 17 05 info@horrenfabriek.com

Chat met ons